Dietetica diabeticului

Dietetica diabeticului
Editura:
Anul publicării: 2011
Pagini: 223
Format: 13x20
Preț: 27,25 lei
Disponibilitate: în stoc

DESCRIERE

Pentru bolnavii de diabet alimentele se împart în următoarele trei categorii:

1. permise sau libere de a fi consumate necântărite (sub 5% HC): CARNEA proaspătă, conservată sau congelată de oaie, pasăre, pește, porc, vită (rasol sau grătar); BRÂNZETURI fermentate (brânză topită, cașcaval, telemea); GRĂSIMI neprăjite (margarină, ulei, unt); LEGUME (ardei, bame, castraveți, ceapă verde, ciuperci, conopidă, dovlecei, fasole verde, lăptuci, măceș, morcov, praz, păpădie, roșii, salată verde, spanac, sparanghel, ștevie, țelină, untișor, urzici, varză, vinete etc.) și ouă proaspete fierte(1-2 pe zi).

2. libere de a fi consumate, însă obligatoriu cântărite (între 5 și peste 50% HC): CARTOFI, CEAPĂ uscată, FASOLE boabe, FRUCTE (afine, agrișe, alune, arahide, avocado, banane, caise, căpșuni, cireșe, dude, fragi, grapefruit, gutui, kiwi, lămâi, mandarine, mango, măsline, mere, migdale, mure, nectarine, nuci, papaya, piersici, pere, pepeni, portocale, prune, struguri, vișine, zmeură etc.), GRIŞ, LACTATE (brânză de vaci proaspătă, caș, iaurt, lapte, sana, urdă), MAZĂRE boabe, MĂMĂLIGĂ, OREZ, PASTE făinoase fierte, PÂINE ș. a..

3. interzise: (bere, biscuiți, bomboane, cartofi prăjiți, ciocolată, cozonaci, curmale, dulceață, făină, halva, înghețată, miere, must, prăjituri, rahat sirop zahăr etc.).

Menționăm că s-au folosit date științifice de ultimă oră.

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.104 sec